Kirkkokoulu ja kyläsali

Kylässä on ollut perustamishistorialtaan harvinaista omatoimisuutta osoittava kirkkokoulu. Koulussa toimi peruskoulun ala-aste noin 30 oppilaan ja 2 opettajan voimin aina vuoden 2014 kevääseen asti.

Kirkkokoulurakennuksessa on kaunis kyläkirkko tarjolla perhejuhliin. Kirkossa on istumapaikkoja 110 hengelle, soittimena toimii urut.

Toiminnoiltaan ainutlaatuisessa rakennuksessa on toisella puolella koulun tiloja opetusluokkineen. Nykyään Jumesniemen Lysti ry:n pitämä päiväkoti Pomppis ja toisella puolella kirkko tuo eloa pihamaalle.

​Koulun pihapiirissä on lisäksi toinen rakennus, kyläsali. Vuonna 1999 mittavilla talkoilla rakennettua kyläsalia käytetään päiväkodin liikuntatilana, kyläläisten omiin kokoontumisiin, juhlatilaisuuksiin sekä harrastuksiin. Kyläsalia vuokrataan myös ulkopuolisille.

Koululla on lisäksi urheilukenttä, joka talveksi jäädytetään luistinradaksi ja jääkiekkokaukaloksi säiden salliessa. Kesällä kentällä voi pelailla pallopelejä. Pihalta löytyy myös frisbeegolf-kori odottamasta heittelijöitä. Pihapiiristä löytyy lisäksi perheen pienemmälle väelle leikkikenttä keinuneen, liukumäkineen ja hiekkalaatikkoineen.Lisätietoja kirkosta:

Suntio, Markku Rasa p. 040-548 1954, markku.rasa@gmail.com